Spring naar content

Scholen en bewustwording

Repair Together zet zich ook in voor de bewustwording van burgers en toekomstige generaties door het aanbieden van educatieve activiteiten die aangepast zijn aan verschillende doelgroepen.

Repair Box (2)

Animaties voor het publiek en scholen

We bieden verschillende animaties aan rond het concept van de Repair Cafés en aanverwante thema's: de circulaire economie, de geprogrammeerde veroudering, de levenscyclus van elektronische apparaten...

Repair Together biedt deze activiteiten aan in de Federatie Wallonië-Brussel (CFWB). Voor animaties in het Nederlands kan je contact opnemen met onze Nederlandstalige partners van Netwerk Bewust Verbruiken.

IMG_20191206_140519

Thematische activiteiten

Ontdek hieronder de verschillende activiteiten die wij aanbieden. Deze kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de tijd die je hebt en je doelstellingen. Ze zijn gericht op en aangepast aan alle soorten publiek: scholen, burgergroepen, buurtverenigingen, jeugdcentra, bedrijven, studenten... 

Om verder te gaan

Wil je een reflectiesessie voorstellen aan je leden of collega's over jullie consumptiepatronen? Binnen je organisatie nieuwe gewoontes creëren en nieuwe acties opzetten? Of een éénmalig Repair Café organiseren? Wij helpen je graag bij het organiseren van deze activiteiten!

De energie van de groep wordt benut ten behoeve van een brede bezinning op een duurzaam economisch model. Onze animators hebben duidelijk hun ambitie getoond om de dingen thuis en in hun gemeenschap te laten veranderen! #LesScoutsASBL

34012855_198491327462167_1641900378750451712_n

Een Repair Café in mijn school

34388251_198491320795501_8474221979702919168_n

Het organiseren van en deelnemen aan een Repair Café leert ons samen te werken. Wij moeten elkaar vertrouwen, elkaars vertrouwen verdienen en van elkaars ervaringen leren. We voelen allemaal veel voldoening en trots als een voorwerp gerepareerd is.

Thibault, 16 jaar

Wil je het milieu centraal stellen binnen je pedagogische doelstellingen en je leerlingen bewust maken van de noodzaak om de levensduur van hun dagelijkse voorwerpen te verlengen en zo de hoeveelheid afval te beperken? Repair Together stelt een reeks activiteiten voor, gebaseerd op de circulaire economie en reparatie, in samenwerking met leerlingen en leerkrachten, met als doel samen één of meerdere Repair Cafés op school te organiseren.

Op basis van de beschikbaarheden van de leerkrachten, de interesses van de leerlingen en de mogelijkheden van de directie en het schoolprogramma, worden de leerlingen van het algemeen, beroeps en technisch secundair onderwijs – van de eerste tot de derde graad – uitgenodigd per klas, in duo's of in teams (alle leeftijden en richtingen) om in hun vrije tijd ('s middags, op woensdagen) of in het kader van een les (burgerschap, technologie...) een Repair Café te organiseren voor alle leerlingen van de school, de leerkrachten, de personeelsleden, de ouders en eventueel de buurtbewoners.

Deze begeleiding zal plaatsvinden in zes tot acht sessies, gespreid over een semester of een jaar. Repair Together biedt drie modules aan, à la carte en op maat van jouw school:

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Stuur een mailtje naar de coördinatrice van het project: sandy.vanmeerbeeck@repairtogether.be

Circulaire Economie Parcours

Dit parcours nodigt de studenten uit om de circulaire economie te ontdekken door middel van een reeks uitstapjes en activiteiten.

Ontdek in de onderstaande PDF welke activiteiten hebben vormgegeven aan het Circulaire Economie Parcours in Brussel in 2018-2019. Tijdens het schooljaar 2021-2022 zal er geen parcours georganiseerd worden, maar op aanvraag kunnen we een halve dag organiseren om de circulaire initiatieven op de site van See U in Brussel te komen ontdekken.

Interesse?

Voor alle informatie, voor een educatieve fiche of om een animatie te organiseren in je instelling...