Spring naar content

Scholen en bewustwording

Repair Together zet zich ook in voor de bewustwording van burgers en toekomstige generaties door het aanbieden van educatieve activiteiten die aangepast zijn aan verschillende doelgroepen.

Repair Box (2)

Animaties voor het publiek en scholen

We bieden verschillende evenementen aan rond het concept van de Repair Cafés en aanverwante thema's: de circulaire economie, de geprogrammeerde veroudering, de levenscyclus van elektronische apparaten...

Repair Together biedt deze ctiviteiten aan in de Federatie Wallonië-Brussel (CFWB). Voor animaties in het Nederlands kunt u contact opnemen met onze Nederlandstalige partners van Netwerk Bewust Verbruiken.

IMG_20191206_140519

Thematische activiteiten

Ontdek hieronder de verschillende activiteiten die wij aanbieden. Deze kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de tijd die u hebt en uw doelstellingen. Ze zijn gericht op en aangepast aan alle soorten publiek: scholen, burgergroepen, buurtverenigingen, jeugdcentra, bedrijven, studenten... 

Om verder te gaan

Wilt u een reflexiesessie voorstellen aan uw leden of collega's over uw consumptiepatronen? Nieuwe gewoontes en acties opzetten in uw organisatie? Of een éénmalig Repair Café organiseren? Wij helpen u graag bij het organiseren van deze activiteiten!

De energie van de groep wordt benut ten behoeve van een brede bezinning op een duurzaam economisch model. Onze animators hebben duidelijk hun ambitie getoond om de dingen thuis en in hun gemeenschap te laten gebeuren! #LesScoutsASBL

34012855_198491327462167_1641900378750451712_n

Tarief

Voor de prijsbepaling van onze activiteiten stellen wij het systeem van bewuste deelnaming voor. Deze inhoud bestaat enkel in het Frans. Als nodig, bereik onze coordinator, of stuur een mail aan 'info@repairtogether.be

Een Repair Café in mijn school

34388251_198491320795501_8474221979702919168_n

Het organiseren van en deelnemen aan een Repair Café leert ons samen te werken. Wij moeten elkaar vertrouwen, elkaars vertrouwen verdienen en van elkaars ervaringen leren. We voelen allemaal veel voldoening en trots als een voorwerp gerepareerd is.

Thibault, 16 jaar

Wil je het milieu centraal stellen binnen je pedagogische doelstellingen en je leerlingen bewust maken van de noodzaak om de levensduur van hun dagelijkse voorwerpen te verlengen en zo de hoeveelheid afval te beperken? Repair Together stelt een reeks activiteiten voor, gebaseerd op de circulaire economie en reparatie, in samenwerking met leerlingen en leerkrachten, met als doel samen één of meerdere Repair Cafés op school te organiseren.

Op basis van de beschikbaarheden van de leerkrachten, de interesses van de leerlingen en het schoolprogramma, worden de leerlingen van alle type scholen (uit algemeen, technisch en beroeps-onderwijs van de eerste tot de derde graad) aangemoed om een Repair Café te organiseren.

Deze begeleiding is gespreid over een jaar, waar twee animaties in de klas zijn inbegrepen. Repair Together biedt modules aan op maat van jouw school en helpt het project op te richten.

Een Repair Café in mijn school 2021-2022

Publiek activiteitenverslag (in het Frans)

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Stuur een mailtje naar de coördinatrice van het project: sandy.vanmeerbeeck@repairtogether.be

projectoproepen

Deze parcours nodigt de studenten uit om de circulaire economie te ontdekken door middel van een reeks uitstapjes en activiteiten.

Ontdek in de onderstaande PDF de activiteite die de parcours in 2018-2019 in Brussel hebben opgesteld. Deze parcours kan natuurlijk worden aangepast aan uw situatie!

Interesse?

Voor alle informatie, educatieve fiche of om een animatie te organiseren in uw instelling...