Spring naar content

Partners

Weggooien? Dat kan niet! De Stichting Repair Café helpt lokale initiatieven over de hele wereld met het opstarten van hun Repair Café. De Stichting Repair Cafés heeft twee partners in België: Netwerk Bewust Verbruiken voor Vlaanderen en Repair Together dat sinds 2012 het netwerk van Repair Cafés in Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ondersteunt en weeft.

Coalitie van Europese organisaties die actief zijn rond het recht op herstel. Right To Repair Europe is gevestigd in verschillende Europese landen en staat voor gemeenschappen en bewegingen op het gebied van herstel, actoren in de sociale economie, zelfherstel en elke burger die zijn of haar recht op herstel wil verdedigen. Repair Together is een vroeg lid van de coalitie.

De federatie RESSOURCES vertegenwoordigt sociale en kringloopbedrijven in de sector van het hergebruik van goederen en materialen. Zij verdedigt de belangen van haar leden en ondersteunt hen bij het creëren van economische, sociale en milieuwaarden. Repair Together is sinds 2015 lid van RESSOURCES.

The Restart Project is een sociale onderneming die tot doel heeft onze relatie met de elektronica te herstellen. Het organiseert regelmatig Restart Parties waar mensen elkaar leren hoe ze hun apparaten moeten repareren. Het is in 2013 opgericht, gevestigd in Londen, en zijn boodschap is universeel en zijn motto is: Don’t despair, just repair ! Restart Project en Repair Together werken samen in vele projecten met betrekking tot reparatie, hergebruik en het recht op reparatie.

ECOS is de enige milieuorganisatie ter wereld die gespecialiseerd is in normalisatie. Een internationaal netwerk van leden dat een visie deelt op een schoon en gezond milieu waarin mensen leven met respect voor de planeet en haar natuurlijke hulpbronnen, met behoud van deze hulpbronnen voor toekomstige generaties. Repair Together en ECOS delen een gemeenschappelijke visie en gemeenschappelijke doelen, die onder andere zijn verbonden aan de Right To Repair Europe-coalitie die pleit voor het universele recht op reparatie.

Spullenhulp VZW is een sociale-economieonderneming die als missie heeft om mensen in moeilijkheden te ondersteunen zodat ze op een duurzame manier aan autonomie kunnen winnen. Spullenhulp werd in 1937 opgericht en was al lang voor het ontstaan van de woorden "sociale economie" betrokken. Repair Together en Spullenhulp werken samen om gratis trainingen te organiseren voor de vrijwilligers van Repair Cafés.

La Recyclerie sociale van Sint-Gillis is een sociale-economieonderneming die elk inrichtings-of decoratieobject dat de burger wil wegwerken, verzamelt, sorteert en repareert. De opgeknapte objecten worden vervolgens in de winkel verkocht. La Recyclerie sociale is een initiatief van de gemeente Sint-Gillis en GroupeOne dat gefinancierd wordt door het Brussels Gewest. Repair Together treedt op als partner in het project.    

Netwerk Bewust Verbruiken is een Nederlandstalige vereniging die burgers wil inspireren en stimuleren tot een eenvoudige en duurzame levensstijl. Hun activiteiten stimuleren het hergebruik, het herstel en het delen van dingen. Zij ondersteunen de Repair Cafés of Flanders via Repair & Share. Met een vergelijkbare milieuvisie en gemeenschappelijke doelen werken NBV en Repair Together samen en stimuleren ze het delen, hergebruiken, terugwinnen en natuurlijk repareren.    

Repair & Share wil de transitie naar een sociaal inclusieve circulaire economie realiseren door ervoor te zorgen dat consumentengoederen zo lang mogelijk in gebruik blijven en zo veel mogelijk worden gedeeld. Repair & Share ondersteunt en verbindt initiatieven die dat mogelijk maken, zoals Repair Cafés en uitleendiensten van materiaal. Onder de noemer Recht op Repareren / Right to Repair zet de vereniging ook druk op producenten en overheden om wegwerpproductie tegen te gaan.

CF2D streeft naar innovatie bij het creëren van activiteiten en nieuwe banen, de valorisatie van middelen ter bevordering van de sociaal-economische solidariteit. CF2D en Repair Together zijn lid van RESSOURCES. Sinds 2013 werken ze regelmatig samen. Enerzijds voor de recuperatie en herwaardering van onherstelbare voorwerpen die door de Repair Cafés gaan. Aan de andere kant, tijdens evenementen en projecten met betrekking tot reparatie en hergebruik. Ten slotte, voor hun behoeften aan geüpgrade computerapparatuur.  

Ethikis ad Civis is een vereniging die met alle middelen de ethiek op het gebied van consumptie en gebruik promoot. Actief in Frankrijk, gevestigd in Toulouse, ontwikkelt de organisatie een label om geprogrammeerde veroudering tegen te gaan. Repair Together ondersteunt Ethikis bij de ontwikkeling van het LongTime label.

De Babytheek is de eerste zakelijke bibliotheek voor baby's in Brussel. Een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof met de steun van de gemeente Elsene, de VGC, Be Planet! en Repair Together.

Give a Day is een platform gewijd aan vrijwilligerswerk, waarbij vrijwilligers en organisaties betrokken zijn. Repair Together is er om mensen die op zoek zijn naar vrijwilligers aan te bieden om deel te nemen aan het Repair Café dat het dichtst bij hun huis in Brussel en Wallonië ligt.