Spring naar content

Vrijwilliger worden van een Repair Café

Het principe van het Repair Café is gebaseerd op vrijwilligerswerk. Organisatie, receptie, reparatie: iedereen kan met eigen middelen helpen!

05-18 3

In het Repair Café vond ik een vriendelijke sfeer en een emulatie van ideeën voor en door liefhebbers zoals ik. Mijn motto is: "Objecten verdienen een tweede kans, net als wij. "

Ik ben als vrijwilliger bij het Repair Café gekomen omdat deze burgeractie een teken is van solidariteit, delen en gezelligheid. Ik waardeer ook het idee om een object te herstellen/reviveren. Dit voorkomt verspilling en overconsumptie. Het is rustgevend!

TDX_8097-18

Vind je het concept geweldig? Bent u blij te weten dat de burgers zich mobiliseren en zich inzetten voor de strijd tegen verspilling en overconsumptie? Wilt u zich gewoon met uw buren inzetten voor een zinvol project? Alle redenen zijn goed om aan het avontuur te beginnen!

Bij het team in een Repair Café komen is...

Inzet voor een concrete en zinvolle actie

Bijdragen op zijn of haar niveau, volgens zijn of haar eigen vaardigheden en aspiraties

Een vriendelijke sfeer, een hecht team en nieuwe ontmoetingen

Vrijwilliger worden van een Repair Café: wat houdt het in?

Elke vorm van hulp is nuttig

  Je hoeft geen expert in reparaties te zijn! Het Repair Café heeft namelijk altijd behoefte aan ondersteuning op het gebied van communicatie of algemene organisatie, ontvangst van bezoekers, de koffieafdeling of elke andere activiteit die parallel aan de workshops wordt aangeboden. Aarzel niet om contact op te nemen met hun managers of om direct naar een workshop te gaan, om samen na te denken over hoe u wilt en kunt bijdragen aan het project.

Volgens uw beschikbaarheid

  Natuurlijk bent u niet beperkt tot het Repair Café in uw gemeente: uw hulp is welkom in alle Repair Cafés. Ook betekent het aanbieden van uw hulp niet dat u verplicht bent om elke maand of voor een bepaalde periode aanwezig te zijn. Voel je vrij om deel te nemen volgens je wensen en je middelen.

Het is zinvol in mijn leven vandaag de dag om een paar uur per maand te besteden aan het delen van mijn kennis. En als het in een warme sfeer is, omringd door andere mensen die dicht bij deze waarden staan, dan wordt het een waar genoegen!

22256858_2357909894434647_3916854209632130635_o