Spring naar content

Reparatieopleidingen

Repair Together organiseert thematische opleidingen in reparatie, voorbehouden aan de vrijwilligers van Repair Cafés. Dit is een kans om kennis te delen in het hele netwerk.

IMG_20191130_143734

Vermenigvuldiging en verspreiding van reparatievaardigheden binnen het netwerk

Voor Repair Together is het delen en vermenigvuldigen van kennis een belangrijke doelstelling. Of het nu gaat om het geven van vertrouwen aan zeer beginnende reparateurs, het perfectioneren van hun kennis of, heel eenvoudig, het ontmoeten en uitwisselen van ideeën, de trainingen die onze vereniging aanbiedt zijn gericht op elk lid van het Repair Café.

IMG_20191201_101446

Opleiding voor en door leden van het netwerk

Onze trainingen worden gegeven door vrijwillige reparateurs uit het netwerk, die hun kennis en vaardigheden delen met alle leden van de Repair Cafés.

IMG_4120

De opleidingen zijn gratis voor netwerkvrijwilligers en lopen op inschrijving. Ze worden regelmatig georganiseerd in de verschillende Waalse provincies en in Brussel. De managers van Repair Cafés ontvangen per e-mail het trainingsprogramma voor de komende maand en geven dit door aan hun vrijwilligers.

De meeste trainingen gaan vergezeld van reparatietrainingen, die gratis beschikbaar zijn op onze website.

We vernieuwen onze thema's en zijn op zoek naar nieuwe trainers om ons team uit te breiden!

Hier is een niet-uitputtende lijst van de trainingsthema's die we momenteel aanbieden:

  • Inleiding tot de basisprincipes van reparatie: basisprincipes van elektriciteit en elektronica, basisprincipes van probleemoplossing en veiligheid, basisprincipes van het gebruik van een naaimachine, 3D-printing en -reparatie, elektronisch lassen...
  • Focus op de herstelling van specifieke toestellen: stofzuiger, stoomrcentrale, broodrooster, printer, koffiemachine, naaimachine, broodmachine, laptop/computer, vinyldraaitafel...

Aarzel niet om nieuwe trainingsthema's en tutorials voor te stellen volgens uw eigen vaardigheden!

22289728_1981027072109599_8037168722198491622_o

Ontvangst van stagiairs in Repair Cafés

Bent u een student op het gebied van reparatie? Wil je je stage bij Repair Cafés afronden? Repair Together biedt u goedgekeurde stages aan in samenwerking met uw opleidingsinstituut.

Dit is met name het geval met het Institut de Mécanique et Electricité Marguerite Massart, dat veel positieve ervaringen heeft opgeleverd voor zowel de studenten als de teams van de Repair Cafés.

Als uw school of opleiding u niet de mogelijkheid biedt om een officiële stage bij ons te lopen, maar u wilt toch graag praktische kennis opdoen binnen ons netwerk, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Het Repair Café is inderdaad een ontmoetingsplaats, met waarden die je in staat stellen om nieuwe relationele en technische vaardigheden te verwerven.

Interesse?

Wilt u een van deze trainingen organiseren in uw Repair Café? Wilt u uw vaardigheden delen met andere reparateurs door een training aan te bieden? Wil je stage lopen?