Spring naar content

Coronavirus en Repair Cafés

Ondanks de gezondheidscrisis passen de Repair Cafés zich aan om ook tijdens de lockdown samen te blijven herstellen!

laptop_mouse_list_notebook_keyboard_computer_pencil_glasses-625549

Wat als we van de lockdown gebruikmaakten om onze kapotte voorwerpen zelf te proberen herstellen?

De laatste nieuwe maatregelen dwingen de Repair Cafés om hun deuren tijdelijk te sluiten. Alleen de fietswerkplaatsen (→ zie onze gids) mogen momenteel hun hersteldiensten voortzetten.

Sommige herstellingen vereisen natuurlijk een minimum aan technische kennis. Maar met een paar goede tips en goed gereedschap zijn andere herstellingen voor iedereen haalbaar! Klaar om de sprong te wagen?

Repair Connects: samen repareren, online, met herstellers van het netwerk

Na het succes van het herstelplatform dat tijdens de eerste inperking werd opgezet, herlanceren wij het initiatief! In het kader van het Europese Sharepair-project heeft Maakbaar Leuven met de hulp van Statik een nieuw online platform ontwikkeld om hulp op afstand te bieden. Repair Together en andere partners hebben vervolgens bijgedragen aan de ontwikkeling ervan. Nu dit platform klaar is om je te verwelkomen, nodigen we je uit om deel te nemen!

Hartelijk dank om in deze periode dit hele mooie initiatief te lanceren! Ik kon contact leggen met één van jullie (zéér efficiënte) herstellers die erin geslaagd is, een no-frost vriezer te herstellen en nieuw leven in te blazen! Als bonus kreeg ik belangrijke informatie die in elektrozaken niet wordt meegegeven...

Christina

 

Ik ben heel verheugd over de diensten van twee herstellers die mij tijdens de lockdown hebben geholpen om een oven te herstellen en mijn computer weer aan de praat te krijgen nadat die een blauw scherm vertoonde. Nogmaals dank aan hen en aan het Repair Café-systeem op afstand. 
Carole
Capture d’écran 2020-11-04 à 14.04.02

Tutorials: stap voor stap herstellen

 

Hoe gebruik ik een multimeter? Hoe vervang ik de batterij van mijn laptop? Hoe olie ik een vastgelopen naaimachine? Het web staat vol met reparatietutorials!

Le web regorge de tutoriels de réparation !

In de rubriek Hulpmiddelen van de site hebben we een heel aantal tutorials verzameld die door herstellers in het netwerk zijn opgesteld. Je vindt er ook heel wat tutorials en schema's die door gespecialiseerde sites worden aangeboden.

Wil je bijdragen?

Ben je een hersteller en wil je je hulp aanbieden op het platform? Heb je onlangs een tutorial gebruikt of gemaakt die je met de gemeenschap wil delen?