Spring naar content

De herstelling

Repareren is een krachtig gebaar dat onze autonomie en veerkracht toont tegenover een maatschappij van overconsumptie.

IMG_1174

Of je nu zelf iets wilt repareren, met de hulp van een Repair Café-vrijwilliger of een vakman, er zijn veel methodes om een herstelling aan te pakken!

We nemen regelmatig deel aan bewustmakingsevenementen, geven informatie over het netwerk van Repair Cafés (Wallonië en Brussel) en bieden hulpmiddelen om je door het reparatieproces te helpen.

De reparatieagenda

Repair Cafés organiseren zelf regelmatig reparatie-evenementen in veel gemeenten in Brussel, Wallonië en Vlaanderen. Ontdek welke het dichtst bij jou in de buurt aktief zijn!

Repair Together organiseert regelmatig opleidingen voor Repair Café-vrijwilligers en/of iedereen. Kom meer te weten over de komende opleidingen!

De Repair Cafés

Ontdek Repair Cafés: vriendelijke ruimtes waar mensen samenkomen om te repareren, hergebruiken en over onze consumptie te herdenken. Laten we samen de strijd aangaan tegen geplande veroudering en de circulaire economie omarmen !

Doe mee !

Het Repair Café-principe is gebaseerd op vrijwilligerswerk. Onthalen, organiseren, repareren: iedereen kan helpen met zijn eigen middelen, talenten en ideeën! Elk jaar worden er nieuwe Repair Cafés opgericht in vele gemeenten in Brussel, Wallonië en Vlaanderen. Wil je je inzetten voor herstellingen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Bevoegdheden

Begin met repareren of leer meer met onze gedetailleerde reparatiehandleidingen, interactieve trainingen en boeiende animaties. Bekijk ook onze Repair Map, een interactieve kaart van reparatie-initiatieven, fablabs en professionele reparateurs.

Andere reparatie initiatieven

Repair Together wil reparaties toegankelijker maken voor iedereen! Daarom hebben we het Repair Lab en het mobiele Repair Café ontworpen. Het Repair Lab, in Elsene, geeft mensen die zelf aan de slag willen gaan toegang tot het gereedschap en de kennis die ze nodig hebben, terwijl het mobiele Repair Café het Repair Café-concept op de baan brengt in heel Wallonië en Brussel!